Retete culinare care contin vin

Bautura din capsuni, cu alcool
Ingrediente: capsuni, zahar, vin, coniac,
Mod preparare: Se spala capsunele.Se inlatura coditele.Se scurg de apa.Se amesteca cu zaharul si se pun la rece pentru 12 ore. Se amesteca cu bauturile reci indicate mai sus, cu zahar dupa gust. 
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cotlet de porc cu smantana
Ingrediente: cotlet, ulei, mix grill, smantana, vin, faina, piper, sare,
Mod preparare: Cotletul de porc se portioneaza.Se fasoneaza si se condimenteaza cu mix grill. Se face sosul de smintina. Faina se trage in ulei, se adauga smantana si se lasa sa fiarba cateva minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Mod preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tocana cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui fript cu sos de ciuperci
Ingrediente: pui, sare, piper, boia, tarhon, vin, ciuperci, smantana,
Mod preparare: Puiul se freaca bine cu sare, piper si boia. Se pune in tava cu ulei sa se rumeneasca putin. Vinul se amesteca cu putin tarhon si se pune in tava. Se da o ora la cuptor. Puiul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Cotlete de vitel cu cirnati si cartofi in vin
Mod preparare: Se rumenesc cotletele in putin unt, pe amandoua partile. Se scot si in locul lor se pune cabanosul taiat bucatele de 4-5 cm, cepele curatite si spalate, usturoiul taiat marunt, sare, piper, cimbr ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Gulas cu carne de vaca
Mod preparare: Carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabus ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sote de ficat
Ingrediente: ficat, cepe, grasime, vin,
Mod preparare: Ceapa taiata felii se inabusa in grasime, picurandu-se cate putina apa. Cand ceapa este bine inabusita, nu prajita, se adauga feliile de ficat. Aceasta operatie se face cu putin timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
Mod preparare: Muschiuletul se spala, se zvanta si se desface, se taie pe lung si se bate putin ca la snitele cat este bucata de mare.Se umple cu urmatoarea compozitie:Ceapa, verdeata se toaca ca pentru musaca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora