Retete culinare care contin vin alb

Pulpe de pui marinate
Mod preparare: Intr-un bol se pun la macerat toate ingredientele, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se amesteca bine si se adauga pulpele. Lasam la macerat 5-6 ore, avand grija sa intoarcem pulpele de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Crap pescaresc
Mod preparare: Bucatile de crap se asaza intr-o tava cu 100 ml de ulei, cimbru si jumatate din cantitatea de piper.Se introduc in cuptor si se frig.Se adauga ardei gras, 50 ml de ulei, rosii, pasta de tomate, usturo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Gelee de portocale
Mod preparare: Se pune sa se topeasca 250 gr. zahar in jumatate litru de vin alb bun. Se adauga zeama de la 6 portocale mijlocii, putina coaja de portocala si 10 foi de gelatina, muiata cu 2-3 linguri de apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Friptura de miel
Mod preparare: Carnea se spala si se impaneaza cu usturoiul curatat. Daca avem usturoi verde, il taiem marunt si il amestecam cu celelalte plante aromatice. Saram si piparam carnea si o punem intr-o tava d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Mod preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin.Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna.Separat se calesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute cu branza
Mod preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Peste mediteranean
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C.Se curata legumele, se spala si se taie marunt. Ceapa curatata se taie in spalturi, cateii de usturoi, in feliute. Se aleg frunzulitele de rozmarin si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Peste pane
Mod preparare: Se spala fileurile si se lasa la scurs.Se face urmatorul amestec: pesmetul se amesteca cu cascavalul, coaja de lamaie, mararul, boiaua, sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamaie cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de  fasole verde
Mod preparare: Pieptul de pui se pune intr-o marinata pentru fragezire, marinata este formata din : 1 ceapa, 2 catei de usturoi, cimbru, boia dulce, ulei de masline o lingura, 2 linguri de otet balsamic, 100 ml de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Friptura de miel cu slanina la cuptor
Mod preparare: Se spala pulpa de miel.Se freaca cu lamaie.Se scot oasele si se bate usor carnea. Se freaca cu cimbru, 1/2 lingurita usturoi tocat si ulei. Se asaza intr-o tava cu sare, piper si se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore