Retete culinare care contin verdeata

Gratin de rosii cu dovlecei
Mod preparare: Rosiile si dovleceii se spala bine si se taie felii. La fel se procedeaza si cu salamul. Intr-o forma termorezistanta unsa se pun legumele si salamul, ca tiglele pe acoperis. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Ciorba cu taitei de casa
Mod preparare: Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma, o inlaturam cu o spumiera. Cand a dat in fiert se adauga morcovul, ardeiul, ceapa tocate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ciuperci la gratar
Ingrediente: ciuperci, piper, verdeata, ulei, sare,
Mod preparare: Ciupercile se aleg mai mari si egale, se spala, se curata, li se scot piciorusele care se toaca marunt si se amesteca cu piperul pisat, sarea si verdeata taiata foarte marunt. In palaria ciuperci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fasole verde cu smantana
Mod preparare: Se curata fasolea, se pune la fiert in apa clocotita. Cand este fiarta se scurge de apa, se pune intro cratita, se opareste cu unt si se adauga smantana in care a fost desfacuta faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Plachie de crap cu verdeata
Mod preparare: Pestele curatat se taie bucati si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Ceapa taiata felii foarte subtiri se inabusa cu ulei, pana se topeste si cu rosiile felii sau bulion, cu sare, piper. ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pastravi cu unt
Ingrediente: pastravi, morcovi, unt, sare, verdeata,
Mod preparare: Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarame.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Mod preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Macrou cu sos de rosii la cuptor
Mod preparare: Pestele se curata, se spala si se sareaza cam cu o ora ininte de preparare. Ceapa, morcovul taiate rondele, telina rasa pe razatoarea mare se calesc in ulei. Se adauga rosiile taiate rondele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Musaca de varza dulce
Mod preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cate putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Sarmale din varza cu orez
Ingrediente: varza, orez, morcovi, ceapa, verdeata, sare, piper, bulion, ulei,
Mod preparare: Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei pina se inmoaie. Se adauga orezul ales si spalat, morcovul ras pe razatoarea de zarzavat si se lasa sa se prajeasca putin. Se adauga bulionul, 2 linguri de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore