Retete culinare care contin verdeata

Stufat de miel cu ceapa si usturoi
Mod preparare: Se alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste carnea care a fost inabusita in grasime. Se umple cu zeama in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 minute
Ciuperci a la grec
Ingrediente: ciuperci, ulei, vin, cepe, verdeata, lamaie, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fasii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile, adaugand sare, piper, dupa gust, o legatura de verdata si zeama d ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa cu taitei
Mod preparare: Supa de zarzavat simpla, strecurata.Se pune din nou la fiert si cand clocoteste.Se adauga o lingura de taitei de casa, care se fierb 5-6 minute. Se adauga verdeata.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Budinca de macaroane cu carne
Mod preparare: Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa calduta si se strecoara. Carnea fiarta se toaca si se amesteca cu uleiul si verdeata. Se pun apoi macaroanele si carnea in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci cu carne
Mod preparare: Carnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrqna), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa zeama nu se mai adauga decat putina apa. Cand carnea este pe jumatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba taraneasca de pasare
Mod preparare: Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele de praz
Mod preparare: Se curata, se taie in bucatele si fierbe prazul.Se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei, o felie de paine muiata in lapte si bine stoarsa. Se adauga un ou, sar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta
Mod preparare: Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta ca smantana.Se adauga sarea, branza, sunca si legumele taiate cubulete si verdeata taiata marunt. (In lipsa rosiilor se poate ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorba de varza cu lapte batut
Mod preparare: Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga sare, putin ardei iute, verdeata tocata, varza taiata subtire. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute