Retete culinare care contin verdeata

Tocanita cu ciuperci
Ingrediente: ciuperci, cepe, rosii, grasime, verdeata, piper,
Mod preparare: Ceapa se taie pestisori si se inabuse in grasime pana se topeste. Ciupercile se spala, se curata, se taie lame si se pun peste ceapa; se continua sa se inabuse punand cate putina apa pana se fier ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rosii umplute cu orez
Ingrediente: rosii, cepe, morcovi, ulei, verdeata, sare, apa,
Mod preparare: Se taie la rosii un capacel in partea de sus.Se scoate miesul cu semintele.Se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.In acest timp, ceapa taiata marunt se prajeste in ulei, impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de linte
Mod preparare: Lintea se spala in cateva ape si se lasa la muiat de cu seara. Se schimba apa si se pune la fiert. Ca sa nu dea in foc, se pune putin ulei in apa. Cand a fiert lintea se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Peste rasol
Mod preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine.Se spala (pestele mare se portioneaza). Morcovii si ceapa se curata, se taie felii, se pun la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci cu carne
Mod preparare: Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa.Se da la cuptor.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocana cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
OMLETA SPANIOLA
Ingrediente: ou, carnati, cartofi, rosii, branza, ulei, verdeata,
Mod preparare: Taiati bucatele de carnat, un cartof mic, tot in cubulete, o rosie in felii mici.Puneti la prajit acest amestec, intr-o tigaie cu putin ulei.Adaugati si putina branza, cat sa dea gust.Dupa ce amestecu ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Sfeclovnic Rusesc
Mod preparare: Sfecla se da prin razatoare mica si se pune in bulion si adaugam otetul. Dupa 10 min. de fierbere dizolvam faina cu smantana in 500 g apa si o turnam peste continutul din oala. Lasam 5 min. si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Budinca cu praz
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de mere si alte cruditati
Mod preparare: Se rad merele si legumele pe razatoare, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se macereze 1 ora.Varza se taie fideluta, se sareaza si se stoarce. Se amesteca toata ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute