Retete culinare care contin varza

Varza cu costita afumata
Mod preparare: Varza se curata de frunzele lovite,murdare se spala si se taie marunt.Se freaca cu sare mare si se da deoparte.Costita se taie si se pune in apa calduta timp de 10-15 minute cat se incalzeste apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de mere si alte cruditati
Mod preparare: Se rad merele si legumele pe razatoare, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se macereze 1 ora.Varza se taie fideluta, se sareaza si se stoarce. Se amesteca toata ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa cretana de fasole uscata
Mod preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.Spalati si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul, albitura, telina taiate marunt, apoi fasole ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba taraneasca
Mod preparare: Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga o ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sarmale cu carne
Mod preparare: Intr-o cratita se pune ceapa, morcovul, telina toate curatate, spalate si taiate marunt sau date prin razatoarea mica.Se pune putin ulei si se rumenesc putin apoi se adauga carnea tocata, condimentele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Varza dulce sau acra cu orez
Ingrediente: varza, orez, grasime, cepe, zeama de rosii,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa bine in grasime. Se adauga orezul, rosii sau bulion si verdeata si se mai inabusesc putin. Se aleg foile de varza, daca este dulce, se oparesc, se taie fin si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Varza dulce cu carne
Mod preparare: Se toaca varza, carnea se taie in bucati mai mici, se taie ceapa marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa la calit si apoi carnea pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de aripioare
Mod preparare: Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele.Legumele se spala bine, se curate si se taie cubulete.Cand acestea incep sa fiarba se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ciorba de varza
Mod preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata bine. Pana ce acestea dau in clocot, se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute