Retete culinare care contin usturoi

Avocado cu usturoi
Ingrediente: avogado, usturoi, ulei de masline, sare,
Mod preparare: Se curata de coaja avogado, asa cum se curata dovleceii. Apoi fructul se taie in doua si se scoate samburele de la mijloc. Se pune fructul impreuna cu usturoiul pisat si sarea intr-un vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pasta de branza dulce cu marar si usturoi
Mod preparare: Se piseaza bine branza dulce. Se adauga branza sarata, castravetii rasi si usturoiul, tot ras. Se pune dupa gust sare, marar si patrunjel tocatPasta obtinuta se poate servi pe felii mici de ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Frigarui de pui cu ciuperci
Mod preparare: Dupa parerea mea, frigaruile se prepara foarte usor, iar efectul este maxim, atat ca gust cat si ca aspect.Pentru inceput taiati pieptul de pui in bucati potrivite pentru frigarui si lasati-le ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul, albitura, telina taiate marunt, apoi fasole ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Paste cu scoici
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Usturoiul se toaca marunt si se caleste putin in ulei de masline. In uleiul ramas se pun scoiciile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de linte rosii
Mod preparare: Taiem legumele bucatele dupa care punem ceapa taiata solzisori la rumenit intr-o oala cu uleiul incins timp de 2-3min. amestecand din cand in cand. Se adauga legumele si 4 catai de usturoi tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Carnati afumati de casa
Mod preparare: Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele. Se framanta pana se desprinde de lighean si de maini, ca la cozonac.Umplem matele cu ajutorul masinii speciale, afumam la foc tim ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Supa de usturoi
Mod preparare: Se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute la foc mic, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga miezul de franzela si se lasa sa se rumeneasca usor circa trei minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
File de macrou la gratar
Mod preparare: Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza.Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul si cu usturoiul maruntit sau feliat.Fileurile se taie in marimi potrivite si se introduc in sucul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite picante cu spanac
Mod preparare: Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora