Retete culinare care contin usturoi

Sfeclovnic Rusesc
Mod preparare: Sfecla se da prin razatoare mica si se pune in bulion si adaugam otetul. Dupa 10 min. de fierbere dizolvam faina cu smantana in 500 g apa si o turnam peste continutul din oala. Lasam 5 min. si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pulpe de pui cu pasta de ardei
Mod preparare: Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie.Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliute subtiri (solzi). Se pun in uleiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de cartofi si patrunjel cu costita
Mod preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se spala patrunjelul si se toaca toate marunt. Se curata cartofii si radacina de patrunjel si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pun la calit toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei
Mod preparare: Pulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta din paharul cu vin si toate condimentele macinate si 2 linguri sos de soia.Taiem si cativa catei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Ostropel de peste
Ingrediente: crap, faina, usturoi, apa, ulei, rosii, vegeta, tarhon, sare, piper,
Mod preparare: Dupa ce curatati pestele, puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre timp puneti apa la fiert impreuna cu condimentele si cu usturoiul (pisat sau dat prin razatoare) ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Brocoli cu ciuperci
Ingrediente: broccoli, unt, usturoi, ciuperci,
Mod preparare: 250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi. Se adauga 4 ciuperci mari, taiate felii. Se calesc 2 minute, la foc potrivit. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Creveti  in vin rose si sos picant de usturoi
Mod preparare: Intr-o cratita (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prajit in uleiul de masline, crevetii, vinul, se mai lasa putin.Adauga pasta de ardei sau ardeiul tocat, ardeiul iute tocat, piri, ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Supa crema de dovleac
Mod preparare: Se fierb legumele in apa cu sare. Se strecoara si se paseaza. Apoi se amesteca cu smantana, ou batut si condimente. Se mai da supa intr-un clocot si se serveste cu crutoane de paine ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pasta aromata de cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cat sunt inca fierbinti se paseaza si se amesteca usor cu untul si smantana. Se obtine un piure. Ceapa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PIEPT DE PUI EMINCE
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute