Retete culinare care contin usturoi

Ghiveci de vinete
Mod preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se adauga usturoiul tocat, ardeii, gogosarii ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Reteta mititei
Mod preparare: Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiecare kilogram de carne. Se framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cotlete de vitel cu cirnati si cartofi in vin
Mod preparare: Se rumenesc cotletele in putin unt, pe amandoua partile. Se scot si in locul lor se pune cabanosul taiat bucatele de 4-5 cm, cepele curatite si spalate, usturoiul taiat marunt, sare, piper, cimbr ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Rulada de curcan cu ciuperci
Mod preparare: Ciupercile si ceapa se toaca si se calesc in cateva linguri de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Carnea de curcan se intinde si se unge cu branza de vaci. Se pune compozitia de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc
Mod preparare: Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare. Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.Intro cratita ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rulouri de piept de pui cu cartofi
Mod preparare: Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Pasta Italiana
Mod preparare: Macaroanele le fierbi, pana aproape sunt gata. Le speli in apa rece, le pui in oala si torni sosul de mai jos. Le lasi pe foc 2 min. si mesteci intr-una. Cand le servesti, le presori ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Piure de urzici
Mod preparare: Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cand e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana)
Mod preparare: Alentejo: Este o regiune a Portugaliei. La Sud se invecineaza cu Algarve, bucataria Alentejana este foarte apreciata in toata tara, fiind bogata in grau si vin, painea apare ca aliment principal ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa de midii (scoici,stridii)
Mod preparare: O supa foarte gustoasa se obtine din midii. Cum acestea se gasesc din pacate mai greu,se poate folosi orice alta scoica chiar si cele de apa dulce, desi supa va fi mai putin gustoasa.Scoicile se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute