Retete culinare care contin usturoi

Ciorba radauteana
Mod preparare: Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat.Se scoate pieptul din oala in care a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Piftie de porc
Mod preparare: Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se parlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satarul. Se asaza intr-o oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de salata verde
Mod preparare: Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa 1/2 ora; se strecoara, aruncandu-se zarzavatul. \Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smantana, sarea si otetul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftele din carne
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de conopida cu ceapa rosie
Mod preparare: Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele si puneti-o la fiert intr-un litru de apa cu putina sare si zahar sau in oala de fiert in aburi.Lasati-o sa fiarba la foc mic, cu capac, aproximativ 20 minut ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de ceapa cu chiftelute
Mod preparare: Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sun ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pulpe la cuptor cu legume
Mod preparare: Pui uleiul in tava cu pulpele crestate un pic pe ambele parti. Lasi circa 20 min la cuptor intorcandu-le din cand in cand. Pe urma pui toate legumele in tava si torni un pahar de apa peste ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Muschi de porc umplut la cuptor in sos de usturoi si cartofi dulci
Mod preparare: Inca una din fripturile noastre preferate, gatim cu drag pt. familiari si prieteni la cina.Acest "Lombo" de obicei il umplem cu branza, sunca, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipur ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Lasagne cu sos Bolognese
Mod preparare: Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pui cu sos ca la Buzau
Ingrediente: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper, vin alb,
Mod preparare: Se taie puii in bucati potrivite.Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora