Retete culinare care contin usturoi

Spaghetti cu peste si ciuperci
Mod preparare: Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe pestele, se scurge de apa si se sfarama in bucati potrivite. Ciupercile se taie felii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Otet aromat
Mod preparare: Se fierb incredientele 5 min in otet, apoi se strecoara, otetul aromatice colectandu-se intr-un castron. Dupa ce s-a racit, se toarna otetul intr-o sticla.
Complexitate: Mica
Durata: 6 minute
Friptura condimentata  de iepure
Mod preparare: Carnea se asaza intr-o tava in care s-au adaugat rondelele de zarzavat, se unge cu ulei si se pipereza. Se adauga 50 ml de apa, sarea, cimbrul si foile de dafin. Se introduce la cuptor, la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Snitel din piept de pui cu crusta
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi taranesti cu pui la cuptor
Mod preparare: Transam puiul si il condimentam cu condimente pentru pui. Curatam cartofii si ii taiem bucati mari. Tocam usturoiul, ceapa o taiem julien si le adaugam peste cartofi impreuna cu sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Manson de Pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar
Mod preparare: Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Sos tzatziki
Ingrediente: iaurt, castraveti, usturoi, menta, sare, piper,
Mod preparare: Castravetii se dau pe razatoarea mare si se scurg de apa pe care o lasa, se amesteca cu iautul, apoi se adauga usturoiul (dat prin razatoarea mica) si menta si se condimenteaza cu sare si piper.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Ardei iute in otet
Mod preparare: Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tarta de praz
Mod preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Peste cu sos de usturoi
Ingrediente: peste, usturoi, otet, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Otetul se dilueaza cu 500 ml apa si se fierbe. Pestele se inabusa sau se prajeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute