Retete culinare care contin usturoi

Masa taraneasca
Mod preparare: Fasolea se spala si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.Se face focul cu lemne de esenta tare (salcam)Se spala legumele.Ceapa se toaca marunt.Ardeiul julien.Morcovii se taie feliute.Rosiile se ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata italieneasca
Mod preparare: Se pregatesc legumele , se curata si se spala. Salata verde se rupe bucatile , ceapa rosie se taie solzirosi, cateii de usturoi se toaca fin. Se amesteca toate ingredientele.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos grecesc
Ingrediente: iaurt gras, usturoi, marar,
Mod preparare: Se amesteca ingredientele foarte bine. 
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cartofi graten
Mod preparare: Carofii se curata si se taie felii subtiri. Usturoiul se da pe razatoarea mica si se caleste cu putin ulei apoi se adauga laptele. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Gazpacho
Mod preparare: Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si coaja de paine faramitata. Se amesteca totul foarte bine cu blender-ul pana ramane o crema bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Guacamole - sos mexican de avocado
Mod preparare: Legumele se spala.Rosiile se curata de coaja, cel mai usor prin a le opari. Apoi, le taiem cubulete. De la avocado vom folosi doar pulpa asa ca ii taiem in doua, scoatem samburele si scobimt ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Chiftelute arabesti- Daoud Pasha
Mod preparare: Pregatim carnea pentru chiftelute, amestecand compozitia cu: piper roz macinat proaspat, vegeta fara sare, sare optional(pentru cine doreste mai sarat), coriandru macinat, chimbir macinat, nucsoara ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
File de peste la cuptor
Mod preparare: Se spala bine fileurile, se aseaza in tava, se condimenteaza dupa gust.Se taie cubulete foarte mici rosiile si feliute subtiri ardeiul.Se presara totul deasupra pestelui, inclusiv morcovul ras.Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Mancare de mazare galbena uscata cu carne de porc
Mod preparare: Se spala mazarea bine, bine ca sa se desprinda cojile de pe boabe. Cand nu se mai desprind coji, se pune apa calduta si se lasa la muiat pana dimineata. Se curata ceapa si se toaca marunt. ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Aperitiv din piept de pui
Mod preparare: Pieptul, dezosat, spalat, se pune la fiert in apa cu sare pentru 40min.Dupa ce s-a racit, se da prin masina de tocat de 2ori, impreuna cu ciupercile scurse si catelul de usturoi.Pasta rezultata se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora