Retete culinare care contin usturoi

Musaca greceasca
Mod preparare: Incalziti cuptorul la la 250 gradeC.  Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Peste mediteranean
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C.Se curata legumele, se spala si se taie marunt. Ceapa curatata se taie in spalturi, cateii de usturoi, in feliute. Se aleg frunzulitele de rozmarin si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
SALATA DE BAME
Mod preparare: Se spala bamele intregi si se scurg.Ceapa se taie julien. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Peste pane
Mod preparare: Se spala fileurile si se lasa la scurs.Se face urmatorul amestec: pesmetul se amesteca cu cascavalul, coaja de lamaie, mararul, boiaua, sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamaie cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ardei gras si masline
Mod preparare: Rosiile spalate se taie in patru, la fel si ardeii curatati de nervuri si seminte. Ceapa se curata si se taie rondele. Se inmoaie maslinele verzi in apa clocotita in care s-a turnat zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
File de pastrav  in sampanie
Mod preparare: Oasele de peste impreuna cu resturile de carne de peste si pilea se pun intr-un vas.Se adauga 2,5 litri de apa.Se lasa in apa rece aproximativ o ora, pentru a se dizolva cat mai multa geleatina.Apoi s ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Budinca de branza cu spanac
Mod preparare: Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt mararul, ceapa si usturoiul. Branza se da pe o razatoare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin
Mod preparare: O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.Se taie carnea si slanina cubulete, carnea ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Pui de casa la cuptor cu garnitura de legume
Mod preparare: Puiul curatat in prealabil se opareste intr-o oala cu apa fierbinte circa 20 min.Se cresteaza, se unge cu pensula cu ulei de masline si se da cu sare si piper.Se pune apa in tava, se pune puiul pe o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Friptura de miel cu slanina la cuptor
Mod preparare: Se spala pulpa de miel.Se freaca cu lamaie.Se scot oasele si se bate usor carnea. Se freaca cu cimbru, 1/2 lingurita usturoi tocat si ulei. Se asaza intr-o tava cu sare, piper si se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore