Retete culinare care contin usturoi

Conopida natur gratinata cu usturoi
Mod preparare: Se rupe conopida buchetele, se spala, se zvanta si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta in uleiul incins. Se prajeste bine pe toate partile aproximativ 15 minute pana devine aurie si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Plachie de crap
Mod preparare: Se taie ceapa solzisori si se caleste la foc mic.Crapul se taie in bucati potrivite.Se aseaza ceapa calita intr-o tava iar deasupra bucatile de peste sarate si piperate.Se toarna peste peste vinul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Chiftele
Mod preparare: Peste carnea tocata am adaugat ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, mararul si patrunjelul tocate marunt, ouale, sarea, piperul si am amestecat bine. O parte din compozitie am facut-o chiftele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Dovlecei cu legume la cuptor
Mod preparare: Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in fasii si rosiile. Se toaca ceapa, se caleste 2 minute in ulei si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Placinta aperitiv cu franjuri
Mod preparare: Se pun la fiert ingredientele de carne de mai sus, se curata limba de pielita alba se toaca totul marunt cu cutitul se amesteca cu ceapa, usturoi, marar verde tocate marunt, cu ouale se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui la sticla
Ingrediente: pui, usturoi, slanina, piper, sare, boia, ulei,
Mod preparare: Se ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si in interior si pe exterior. Se umple o sticla de bere de 0. ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Mititei cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de usturoi
Mod preparare: Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei (s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spanac picant cu branza topita
Mod preparare: Se spala spanacul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu concentratul. Frunzele de spanac se lasa intregi. Se caleste spanacul 3-4 ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Scoici cu sos de rosii si ierburi
Mod preparare: Pentru sos, se incalzeste uleiul, usturoiul si semintele de coriadru intr-o tigaie apoi se dau deoparte. Se cresteaza cate o cruce mica pe fundul fiecarei rosii si pune-le intr-un castron mare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute