Retete culinare care contin usturoi

DOVLECEL A LA FLORINEL
Mod preparare: Se curata dovleceii de coaja, se dau cu sare si piper, busuioc, oregano si se lasa la rece 30 de minute.Se bat ouale cu restul de sare, piper, busuioc, oregano si se face omleta. Se toaca in mixe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mititei cu piure de cartofi
Mod preparare: Carnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfaramat. Separat se prepara un sos de usturoi astfel: se curata usturoiul, se piseaza, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de burta
Mod preparare: Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 minute
Peste la cuptor cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac.Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatei cu sos de rosii
Mod preparare: Ficateii se rumenesc in 2 linguri ulei. Separat, se calesc intr-o lingura rosiile spalate, taiate in bucati mici, bulionul, usturoiul taiat marunt si dupa gust sare si piper. Se lasa sa dea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de paine
Mod preparare: Se taie painea felii mai groase si se rumeneste fie in cuptor (8 minute la 200 grade C), fie in toaster. Intre timp, se spala rosiile si se taie cubulete, se curata castravetele, se taie in doua pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Paste cu branza de capra, spanac si chilli
Mod preparare: Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. .Incalziti uleiul intr-o tigaie la foc mediu,adaugati usturoiul taiat marunt si ardeiul apoi prajiti aproximativ un minut. Adaugati ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa rece de castraveti
Mod preparare: Se spala castravetii si se taie din bucata de la mijloc mai multe felii subtiri de tot, care se pun deoparte pentru garnisit.Restul castravetilor se taie mai intai in doua si pe urma cubulete.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa rece de castraveti
Mod preparare: Usturoiul se piseaza si se amesteca apoi cu patrunjelul tocat, cu putina sare si cu ulei. Castravetii se taie rondele subtiri, se toarna peste ei iaurtul si mujdeiul de usturoi. Se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Parjoale cu vin rosu
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron cele 3 tipuri de carne, painea scursa si faramitata, mustarul, patrunjelul, ouale, cascavalul, sare si piper.Se amesteca cu mana totul pana vor fi toate ingredientele bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute