Retete culinare care contin usturoi

Paste cu carne de porc
Mod preparare: Ceapa tocata marunt si usturoiul tocat le-am pus 5 minute la calit in 2 linguri de ulei.Dupa care am adaugat si bucatile de carne si am mai calit putin si carnea.Cand sa calit ceapa, usturoiul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de spanac cu iaurt
Mod preparare: Se taie spanacul nu prea marunt.Cateii de usturoi se curata si se taie cuburi.Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas mare.Se caleste usturoiul apoi se adauga spanacul.Se fierbe ince ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Friptura din ceafa de porc
Ingrediente: ceafa, mustar, ulei, condimente, cepe, usturoi, vin,
Mod preparare: Sos: mustarul se amesteca ulei, condimente. Carnea, snuruita se trece prin sos si se rumeneste in ulei incins. Se aseaza in tava, se condimenteaza se presara cu ceapa, usturoi, adaugi o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Paine indiana cu iaurt
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta si se amesteca cu mierea, untul si usturoiul pisat sau ras.Se adauga in gropita de faina, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Paste cu ton la cuptor
Mod preparare: Se pune pe foc o oala de apa pt. paste, in timp ce fierbe se pun pastele cu putina sare si o picatura de ulei.Se lasa pe foc in jur de 10 min.(depinde si de paste, de obicei scrie pe punga cat se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de fasole verde
Mod preparare: Punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem fasolea verde congelata sa fiarba.O lasam vreo 15 min sau pana cand e facuta fasolea insa sa ramana usor crocanta apoi scoatem fasolea verde intr ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salau cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac. Cand s-au inmuiat legumele, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Dovleac prajit
Mod preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crap prajit, cu sos de usturoi
Mod preparare: Crapul se imparte in portii si se sareaza. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca sa ia din mirosul specific. Apoi se trec prin faina amestecata cu boia dulce.Apoi se prajesc in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Pui a la Chilindron
Ingrediente: pui, cartofi, usturoi, cepe, rosii, bulion, ciuperci, vin, sare, ulei,
Mod preparare: Se taie puiul in bucati si se sareaza. Se pregateste o tigaie cu un pic de ulei in care vom praji bucatile de pui. Prajim puiul pe ambele parti (important este ca puiul sa fie crocant, auriu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora