Retete culinare care contin usturoi

SALATA DE CIUPERCI
Mod preparare: Cartofii fierti, curatati de coaja se taie marunt si se pun intrun castron. Adaugam castraveciorii taiati cubulete, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, ciupercile spalate taiate marunt, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Friptura de miel
Mod preparare: Carnea se spala si se impaneaza cu usturoiul curatat. Daca avem usturoi verde, il taiem marunt si il amestecam cu celelalte plante aromatice. Saram si piparam carnea si o punem intr-o tava d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de linte
Mod preparare: Lintea se spala in cateva ape si se lasa la muiat de cu seara. Se schimba apa si se pune la fiert. Ca sa nu dea in foc, se pune putin ulei in apa. Cand a fiert lintea se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficat la gratar
Mod preparare: Ficatul se frige pe gratar.Intre timp, intr-o cratita se pune ceapa, usturoiul, untul, se innabuse.Se adauga zeama de lamaie.Jumatate din ficatul fript se aseaza pe farfurie.Se pune tocatura de legume ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Muschiulet de porc impanat  (rulat)
Mod preparare: Se cresteaza muschiuletul pe toata lungimea lui obtinandu-se o felie subtire si plata.Se impaneaza cu slanina si usturoiul (se fac mici buzunare in carne unde infigem cateii de usturoi si slanina) se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Chiftele marinate
Mod preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Cartofi cu vinete prajite
Ingrediente: vinete, cepe, usturoi, sare, marar, cartofi,
Mod preparare: Vinetele se spala, se taie asa cum sunt in coaja, in cuburi sau felii, dupa preferinta.Se prajesc usor in uleiul incins apoi se lasa se se scurga de ulei. Intre timp se taie ceapa marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Mod preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin.Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna.Separat se calesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci de legume
Mod preparare: Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rulada din piept de pui in glazura alba
Mod preparare: Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa.Se adauga pesmetul usturoiul pisat impreuna cu sarea si piperul, apoi oul crud.Oaule fierte se taie in sferturi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute