Retete culinare care contin usturoi

Parjoale din carne de porc
Mod preparare: Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec.Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Piept de pui in cratita cu legume
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190?C.Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun dovleacul, cartofii, coriandru, thym, zeama de supa de pui si catei de usturoi zdrobiti.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
Mod preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul pisat sau taiat cat mai marunt. Cand e aurit, se adauga ardeiul taiat marunt sau boiaua si dupa un alt minut se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Racitura de curcan
Mod preparare: Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma. Se lasa la foc foarte, foarte mic.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Pulpe cu vin
Mod preparare: Pulpele curatate, spalate, se usuca in prosop,se aseaza in Dubletta incinsa cu ulei. Condimentam, adaugam usturoiul, lasam sa se rumeneasca foarte putin pe ambele parti, adaugam vinul. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Garnitura de cartofi cu legume
Mod preparare: Se fierb cartofii taiati cubulete, in apa cu o lingura de vegeta, sare si patrunjel intreg. Se strecoara si se pun intr-un vas. Se adauga ulei de masline, patrunjel verde tocat, boia, piper ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Gratar special de pui
Mod preparare: Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin.Se toaca pulpele (se poate folosi carne tocata de pui din comert).Se condimenteaza si se adauga usturoi tocat foarte fin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saramura de pui
Mod preparare: Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate, chiar pe mijlocul pieptului, spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare, iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de orez
Mod preparare: Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rata pe varza
Mod preparare: Rata se curata de tepi, alte resturi ramase de la ciupelit. Se scot pulpele intregi, aripile intregi si pieptul in jumatati, cu tot cu piele (se dezoseaza direct). Pulpele si pieptul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore