Retete culinare care contin unt

Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala
Mod preparare: Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se aseaza intr-un vas in care am adaugat feliile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa clasica
Ingrediente: oua, zahar, unt, faina, cacao, praf de copt, lapte, apa,
Mod preparare: Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful de copt, apoi, rand pe rand,in portii mici, faina si laptele. Intr-o tava mare unsa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema pentru prajituri si tort
Ingrediente: lapte, zahar, faina, zahar vanilat, unt,
Mod preparare: 1/4l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert.Apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos de vin rosu
Mod preparare: Sosul brun se fierbe intr-un vas. Se adauga jiu de la friptura si vin. Se fierb impreuna cateva minute si se indeparteaza spuma. Se retrage vasul de pe foc si se adauga deasupra bucati ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite cu Nutella si banane
Mod preparare: Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml lapte. Se adauga faina treptat si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Subtiem cu restul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura Kinder
Mod preparare: Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa, adaugam albusurile, unul cate unul si faina amestecata cu cacao.Jumatate din compozitia obtinuta o turnam ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Budinca de paste cu fructe
Mod preparare: Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt.Curatati kiwi si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bienenstich (Intepatura albinei)
Mod preparare: Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe harti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura de castane
Mod preparare: Se fierb castanele in lapte pana sunt moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Budinca cu praz
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute