Retete culinare care contin unt

Prajitura Budapesta
Mod preparare: Pregatire blat: Se bat spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cheesecake cu fructe
Mod preparare: Prajiti nucile si macinatile cu migdalele,si biscuitii. Topiti untul intr-o craticioara,la foc mic, varsati untul peste amestecul de biscuiti,si amestecati bine cu un mixer pana se racese bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tort cu ciocolata si zmeura
Mod preparare: Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se tapeteaza forma cu hartie pentru copt.Se freaca galbenusurile cu zaharul, se bat albusurile spuma. Se incalzeste putin untul si se incorporeaza in crema de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sarlota de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort cu fructe
Mod preparare: Se decupeaza o foaie de prajitura la dimensiunea unei forme reglabile de tort. Se pune un strat subtire de crema de vanilie, apoi un strat de piscoturi inmuiate in siropul de la compotul de anana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura rapida cu dovleac si nuci
Mod preparare: Incalzim cuptorul la 180 gradeC. Dovleacul ras il calim cu o lingurita ulei pana se moaie si se evapora din sucul pe care acesta il lasa. Pregatim o tava de copt de mica (23*23cm). Punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Cotlete de vitel cu cirnati si cartofi in vin
Mod preparare: Se rumenesc cotletele in putin unt, pe amandoua partile. Se scot si in locul lor se pune cabanosul taiat bucatele de 4-5 cm, cepele curatite si spalate, usturoiul taiat marunt, sare, piper, cimbr ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Friptura de porc
Mod preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne.Se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de dafin, unt, 2 pahare mari cu apa si osul cu maduva. Se lasa sa fiarba pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort de ciocolata
Mod preparare: Crema:Se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 m
Rulada fierbinte cu branza si busuioc
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr.Se pun intr-un bol untul, cascavalul, pasta de rosii si busuiocul si se freaca bine, pana ce devin ca o pasta.Se taie baghetele felii groase de 1.5 cm (dar fara sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute