Retete culinare care contin unt

Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie
Mod preparare: Blatul 1:Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pana se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.In cuptorul dinainte incalzit la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
BUDINCA DE CORNURI
Mod preparare: Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, o tava.Se taie cornurile felii de 1 cm, apoi se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece.Se lasa asa, pana ce laptele e absorbit (cam 30 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura dimineti dulci
Mod preparare: Blat:8 albusuri se bat spuma cu 300gr de zahar.Apoi se adauga 8 galbenusuri si 300 gr de nuca macinata.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in compozitie.Se tapeteaza o tava de marime medi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Tarte cu lamaie
Mod preparare: Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora.Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri, zeama de la porocala si lamaie, coaja de lamaie si zaharul si se bat pana se omogenizeaza.Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pancakes (clatite americane)
Ingrediente: faina, zahar, praf de copt, sare, unt, lapte, ou, vanilie,
Mod preparare: Ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare) se cern impreuna, iar cele lichide (unt topit, lapte, ou, vanilie) se amesteca separat, apoi se omogenizeaza. Se incinge o tigaie, se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pui manastiresc
Mod preparare: De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chiftelute cu somon
Mod preparare: Somonul se sareaza, pipereaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza. Morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Corn cu nuca si scortisoara
Mod preparare: Se face un aluat din faina, galbenusurile batute cu sare, drojdia dizolvata in lapte caldut si 2 linguri de zahar. Se amesteca totul bine si se lasa sa creasca o ora. Pe o planseta ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Placinta din aluat frantuzesc cu dovleac
Ingrediente: dovleac, unt, zahar, vanilie,
Mod preparare: Dovleacul se rade prin razatoare cu gauri mari, intr-o cratita de 2 l jumatate apoi se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit, la foc mic amestecand din cand in cand, ca dovleacul sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura Budapesta
Mod preparare: Pregatire blat: Se bat spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora