Retete culinare care contin unt

Chiftelute vegetale marinate in sos de cartofi
Mod preparare: Soia si ciupercile se pot fierbe impreuna aproximativ 20 de minute.Se scot apoi si se lasa sa se scurga de apa.Se toaca impreuna.Se adauga ceapa calita usor in ulei.Morcovul si pastarnacul se rad fin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura Cehoslovaca
Mod preparare: Blat: 4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rand. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. Se bat albusurile spuma, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cornuri umplute cu sunca, parizer si salam
Mod preparare: Sunca, salamul, parizerul (singure sau amestecate) se trec prin masina de tocat de 2 ori, apoi se amesteca cu smantana, untul moale sarea si piperul.Cornurile se taie in jumatati pe lungime; 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tortul reginei Mary
Mod preparare: Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Colac cu fructe
Mod preparare: Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort de ciocolata cu frisca si mandarine
Mod preparare: Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea, apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mini tarte cu fructe (pere)
Mod preparare: Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.Incepem asadar cu aluatul pentru tarta si pentru asta amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Chec marmorat
Mod preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Covrigei de casa
Ingrediente: faina, unt, oua, drojdie, smantana, chimen, zahar,
Mod preparare: Se face aluatul din ingrendientele prezentate fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Peste somon la cuptor
Mod preparare: Se curata pestele de oasele mari sau de preferat se cumpara somon fara oase, se intinde intr-o tava si se adauga uleiul de masline, untul, foile de dafin deasupra pestelui. Deasemenea sucul de la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute