Retete culinare care contin unt

Tort de ciocolata
Mod preparare: Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Prajitura Noire
Mod preparare: Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie.Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salau bonne femme
Mod preparare: Curatati ceapa si patunjelul si tocati-le marunt.Ungeti o tava de iena incapatoare cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.Taiati ciupercile in sferturi sau jumatati in functie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Baclava de casa
Mod preparare: Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.Se amesteca apoi albusul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa de spanac
Mod preparare: Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
File de salau inabusit cu sos de capere si cu cartofi natur
Ingrediente: salau, unt, sare, piper, patrunjel, cartofi, rosii, capere,
Mod preparare: Bucatile de salau se pun intr-o tava cu untul, caperele, zeama de lamaie, rosiile, sare si piper. Se adauga 100 ml de apa si se introduce la cuptor la foc inabusit cca 20 min. Cartofii fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Legume cu turtite de cascaval
Mod preparare: Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Friptura de miel cu cimbru si vin alb
Mod preparare: Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica. Se asaza in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Saratele cu cascaval si seminte
Ingrediente: cascaval, unt, lapte, drojdie, zahar, sare,
Mod preparare: Razi cascavalulsiilamescteci cu un praf de sare fina, cu faina, oul, o lg de seminte de in si untul taiat bucatele. Framanti bine, pana cand se obtine un aluat uniform, consistent si destul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute