Retete culinare care contin unt

Rata umpluta cu mere
Mod preparare: Se curata rata de fulgi si intestine. Se curata merele si se toaca, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.Se umple ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura cu crema de unt
Ingrediente: ou, zahar, faina, nuca macinata, unt,
Mod preparare: Blat: Albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pana cand spuma se intareste. Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca. Se coace. Crema: 3 oua ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Costita afumata cu ciuperci
Mod preparare: Ciupercile curatate si taiate se inabusa impreuna cu costita taiata cuburi. Se amesteca cu un sos alb. Se adauga cascavse gusta de sare. Se rumeneste intr-un graten.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Budinca de taitei cu brinza de vaci
Mod preparare: Se prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se scurg. Branza de vaci, data prin sita, se amesteca cu galbenusul d ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papanasi prajiti
Ingrediente: branza de vaci, oua, gris, sare, faina, unt, pesmet, ulei,
Mod preparare: Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se aseaza in tigaie in forma rotunda si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa de ceapa cu cascaval
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste cu untul sau margarina intr-un vas termorezistent timp de 8 minute la putere maxima.Se adauga apoi faina, frecata bine sa nu existe cocoloase, se toarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa de branza cu paine si salam
Mod preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Fursecuri cu stafide
Mod preparare: Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei, iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste.Se adauga praful de sare, untul, faina si la sfarsit se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute