Retete culinare care contin unt

Deliciu cu nuci, vanilie si dulceata
Mod preparare: Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rand. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamaie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framanta cu faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
Mod preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca cu capac circa 5 minute, adaugand, eventual ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec cu stafide si nuci
Ingrediente: ou, unt, zahar, stafide, nuci, faina, lamaie, praf de copt,
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si stafidele. Se incorporeaza apoi, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Saratele
Mod preparare: Se face o coca din ingredientele prezentate.Se lasa la rece aproximativ 1 ora Se pun in tava cu hartie de copt sub forma de bastonase: inainte de a le pune la cuptor presara chimen si branza rasa.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Turta dulce
Mod preparare: Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cate unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate subtire. Se framanta bine totul. Se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gaina umpluta
Mod preparare: Se curata si se goleste gaina cu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecand de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciuperci cu branza si sos de smantana
Mod preparare: Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul; cand se incinge, se pun palariile ciupercilor cu lamelele in sus. ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Prajitura cu fidea
Ingrediente: fidea, unt, zahar, nuci, vanilie, zahar pudra,
Mod preparare: Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se aseaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate, se toarna un sirop fierbinte preparat din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gulas cu galuste
Mod preparare: Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii subtiri. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda ceapa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec de mere si nuci
Mod preparare: Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga ouale intregi, unul cate unul, batand bine dupa fiecare in parte.Pune faina cu praful de copt.La urma, taie merele cubulete, adauga la preparatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora