- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare cu unt
Retete culinare care contin untMod preparare: Se ung feliile de paine cu unt si se aseaza pe fiecare o felie de pateu din carne. Se acopera cu ciupercile taiate marunt si calite in 50 g unt cu sare si piper si se aseaza deasupra o felie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ingrediente:
dovlecei,
branza de vaci,
telemea de vaca,
pesmet,
ou,
miez de dovlecei,
sare,
marar,
unt,
smantana,
Mod preparare: Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul care nu se arunca, ci se pune in umpluturaIntr-o oala se pune apa si putina sare. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
faina alba,
zahar tos,
galbenusuri,
unt,
sare fina,
coaja de portocala,
zahar vanilat,
esenta de vanilie,
lapte,
lapte batut,
drojdie proaspata,
ulei,
coaja de lamaie,
esenta de rom,
zahar brun,
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
Mod preparare: Crema: 1 ceasca (de cafea) de apa + 20 linguri zahar tos se pun intr-un vas emailat pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul si se leaga putin. Dupa 4-5 clocote se adauga 100 gr. cacao ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Ardeii se spala, se pun la copt pe o tabla, pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari, pe latime.Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,s e curata de pielite si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
unt,
zahar brun,
zahar tos,
ou,
esenta,
faina,
praf de copt,
scortisoara,
sare,
fulgi de ovaz,
nuci macinate,
Mod preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
carne de pui,
vinete,
gogosari murati,
ardei capia,
ou,
cepe,
usturoi,
unt,
rosii in bulion,
vin alb,
condimente,
patrunjel verde,
Mod preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin.Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna.Separat se calesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
chifla,
lapte,
foi de varza,
ardei gras,
fasole verde,
cepe,
branza de vaci,
cimbru,
ou,
unt,
vin alb,
foi de dafin,
piper,
chimen,
Mod preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Ingrediente:
carne de miel,
ciuperci,
unt,
sare,
piper,
patrunjel verde,
faina,
zeama de carne,
vin,
orez,
Mod preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
faina,
ou,
ulei,
unt,
sare,
lapte,
drojdie,
zahar,
ciuperci,
carnati de casa,
ceafa afumata,
rosii,
ceapa,
cascaval,
smantana,
sos de rosii,
branza de oi,
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu zaharul, 2 linguri lapte, 3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprind ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
|
Intra in cont
|