Retete culinare care contin unt

Sandwitch-uri cu carne
Mod preparare: Se ung feliile de paine cu unt si se aseaza pe fiecare o felie de pateu din carne. Se acopera cu ciupercile taiate marunt si calite in 50 g unt cu sare si piper si se aseaza deasupra o felie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Dovlecei cu branza
Mod preparare: Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul care nu se arunca, ci se pune in umpluturaIntr-o oala se pune apa si putina sare. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Cozonac moldo-ardelenesc
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
TORT TRUFE DELICIOS
Ingrediente: apa, zahar, cacao, ou, unt, visine, rom, zahar pudra,
Mod preparare: Crema: 1 ceasca (de cafea) de apa + 20 linguri zahar tos se pun intr-un vas emailat pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul si se leaga putin. Dupa 4-5 clocote se adauga 100 gr. cacao ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
CASTRONASE BULGARESTI
Mod preparare: Ardeii se spala, se pun la copt pe o tabla, pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari, pe latime.Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,s e curata de pielite si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fursecuri cu fulgi de ovaz
Mod preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Mod preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin.Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna.Separat se calesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute cu branza
Mod preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Mod preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Pizza cu afumaturi si ciuperci
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu zaharul, 2 linguri lapte, 3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprind ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m