Retete culinare care contin unt

Rulada cu nuca de cocos si cacao
Mod preparare: Se fierbe laptele cu zaharul si cacaoa pana dau in clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii dati prin masina, amestecand bine pana se omogenizeaza. Se lasa compozitia sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crochete si bile din branza
Ingrediente: branza, ou, faina, piper, ulei, unt, susan, sare, mac,
Mod preparare: Crochete: Obtinem o compozitie consistenta din ingredientele prezentate.Modelam bile de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le prajim in ulei incins(ca gogosile).Lasam sa se scurga pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de mere acrisoare
Ingrediente: apa, mere, faina, zahar, unt, scortisoara, sare,
Mod preparare: Se curata merele.Se taie in cuburi,.Se fierb in apa cu sare, zahar si scortisoara pe foc slab. Dupa cca 10-15 minute, se adauga faina foarte usor rumenita in unt.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Mod preparare: Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pana cand se inmoaie bine. Se strecoara si in zeama de zarzavat se pun ciupercile curatate, spalate, taiate feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Parjoale cu vin rosu
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron cele 3 tipuri de carne, painea scursa si faramitata, mustarul, patrunjelul, ouale, cascavalul, sare si piper.Se amesteca cu mana totul pana vor fi toate ingredientele bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Analele istoriei
Ingrediente: margarina, zahar, faina, ou, nuca macinata, unt, cacao,
Mod preparare: 140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata, 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175 gradeC (foc mediu) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Chiftelute aromate la cuptor
Mod preparare: Cartofii in coaja ii punem la fiert in putina apa cu sare, dupa care ii curatam si ii zdrobim. Adaugam pieptul de pui tocat,oul,patrunjelul tocat,sare si piper.Intr-o farfurie pregatim amestecul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Muschi de vaca umplut
Mod preparare: Se curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc, care se trece prin masina de tocat, impreuna cu celalalt muschi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Risotto milanez
Mod preparare: Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora