Retete culinare care contin unt

Andive cu parizer
Ingrediente: andive, cascaval, parizer, unt, sare, piper,
Mod preparare: Se curata andivele, se spala si se oparesc in apa clocotinda cu sare. Fiecare andiva se ruleaza in cate o felie de parizer si se aseaza intr-o tava tapetata cu unt. Se presara deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cascaval la capac
Ingrediente: cascaval, unt, lapte, faina,
Mod preparare: Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca odata abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de vitel in vin
Mod preparare: O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele, faina si vin, dar este buna. Am incercat-o, cam asa faceam si eu inainte de o auzi la Eurosport, dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Biscuiti scotieni facuti in casa
Mod preparare: Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paine indiana cu iaurt
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta si se amesteca cu mierea, untul si usturoiul pisat sau ras.Se adauga in gropita de faina, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Topping de Ciocolata
Ingrediente: unt, cacao, zahar, lapte,
Mod preparare: Se pune intr-o oala mai mica untul, se da la foc mic pana se topeste dupaia se cerne cacao peste (cernuta usor amestecat intre timp sa nu faca cocoloase) alaturi de restul ingredientelor. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ficatei de pasare cu piure de cartofi
Mod preparare: Am pus la fiert cartofii cu putina sare. Dupa ce au fost gata, i-am dat la mixer si i-am amestecat cu laptele fierbinte, untul, usturoiul, condimentat dupa gust.Ficateii de pasare i-am pus in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Dovleac prajit
Mod preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Omleta cu malai si branza
Ingrediente: ou, telemea de oaie, malai, marar, unt, sare, piper,
Mod preparare: Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta).Spun 50 gr. branza rasa, mararul si condimentele. Intr-o tigaie se topeste untul, se pune restul de branza rasa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute