Retete culinare care contin unt

Rasol Lionez
Mod preparare: Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cand ceapa a inceput sa se rumeneasca se adauga rasolul taiat bucatele, se pune sare si piper si se lasa 10 minut ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pate de ficat de pui
Mod preparare: Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie, dupa care se adauga ficatul de pui si se prajeste in continuare. Daca mai este nevoie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciocolata  de casa cu alune
Ingrediente: unt, lapte praf, cacao, zahar, apa, vanilie, alune,
Mod preparare: Se pune la foc apa cu zagarul.Cand se formeaza un sirop bine legat seia de pe foc si se adauga untul apoi laptele praf, cacaoa,si se ameste bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga esenta de vanilie ...
Complexitate: Mica
Durata: 6 ore
Supa crema de rosii
Mod preparare: Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in 2 litri de apa, pentru aproximativ 30 minute.Se strecoara apoi apa si se asaza deoparte pentru a ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Potage bonne femme
Mod preparare: Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se adauga si putina zeama de supa si se fierb 15 min. Se rastoarna totu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa de rosii cu usturoi
Mod preparare: Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume,ca baza pentru mancare. Se spala rosiile bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu  ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Sos tartar
Mod preparare: Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa strecurata in care au fiert mirodeniile si se amesteca mereu. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Aluat Foietaj (Pate Feuilletee)
Ingrediente: faina, lamai, sare, unt,
Mod preparare: Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Supa-crema de dovlecei
Ingrediente: dovlecei, lapte, faina, unt, sare,
Mod preparare: Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte, cu apa in care au fiert, si se fierb inca 10-20 minute.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute