Retete culinare care contin unt

FURSECURI
Ingrediente: unt, zahar, ou, faina, praf de copt,
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul si ouale, oprindu-se un albus. Se adauga mirodenii, sare, praful de copt si treptat faina. Se da la rece.Se scoate de la rece, se fac bile, se dau prin albusul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fursecuri ornate
Mod preparare: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Se adauga galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizand operatia prin rasturnarea compozitiei. Se pune apoi faina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi fierti cu branza
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Din cartofii fierti si scursi de zeama se face un piure care se subtiaza cu unt, smantana si iaurt. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Clatite
Ingrediente: faina, ou, lapte, praf de sare, zahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele.Se mai adauga 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Macaroane cu spanac
Ingrediente: ceapa, pesmet, unt, spanac, macaroane, sare, ulei,
Mod preparare: Spanacul oparit si tocat se inabusa in ulei cu ceapa prajita si sare. Se leaga cu pesmetul. Macaroanele rupte in bucati se fierb in apa cu sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Perisoare cu svaiter
Ingrediente: unt, ulei, oua, svaiter,
Mod preparare: In albusurile batute spuma (pana se tine de tel) se pune svaiteruldat pe razatoare marunta si se amesteca cu lingura. Cu mana muiata in apa se formeaza perisoare si se prajesc in ulei amestecat c ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
BAGHETE UMPLUTE
Mod preparare: Se fierb ouale 10 minute, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete.Se rade casul iar sunca si castravetele se taie in cubulete. Se amesteca untul cu braza topita si cu condimentele s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pateu de casa de ficatei de pui
Mod preparare: Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine sticloasa.Se curata ficateii de pui si se adauga la ceapa.Se acopera cratita cu un capac si se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Crema pentru prajituri
Ingrediente: unt, zahar tos, nuci macinate, oua,
Mod preparare: Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, ou, unt, pesmet, faina,
Mod preparare: Se taie cascavalul in felii groase de 1 cm. Se dau prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Se rumenesc in unt pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute