Retete culinare care contin unt

Bors de loboda cu legume
Mod preparare: Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa verde. Se adauga apa si sarea si se lasa sa fiarba cateva minute, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Trigoane cu branza si menta
Mod preparare: Topiti incet untul, la foc mic, intr-o craticioara, adunati spuma de la suprafata si varsati-l, apoi, intr-un bol, avand grija ca zerul albicios depus pe fundul cratitei sa ramana acolo.Zdrobiti cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Oua cu ardei gras
Mod preparare: Spalati si stergeti cu un servet jumatatile de ardei, curatate de seminte si nervuri, si taiati-le fasii.Puneti-le intr-o tigaie mica de teflon, turnati peste ele 1 lingurita de ulei, sarati, piperati ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Prajitura crocanta cu prune
Mod preparare: Se spala prunele si se taie in jumatate inlaturand samburele. Se pun intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si se pudreaza cu 40 g zahar. Incalziti cuptorul la 180 gradeC. Alunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Aperitiv cu  ciuperci
Ingrediente: ciuperci, cascaval, unt,
Mod preparare: Se curata bine ciupercile de pielita, se pune in ele cascavalul dat prin razatoare.Se pune putin unt deasupra.Se dau la cuptorul fierbinte cand se rumeneste cascavalul sunt gata.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sufleu cu cascaval
Ingrediente: cascaval, ou, lapte, faina, unt, nucsoara, sare, piper,
Mod preparare: Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de ciocolata
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam bine, adaugam 8 ling. de faina, 6 ling. de zahar, bicarbonatul si mixam bine. Topim ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Supa cu cascaval
Mod preparare: Se pun in oala 25 g unt, apoi un rand de cascaval ras, unul de felii subtiri de paine veche, pana se termina materialul. Pe ultimul strat de branza se pun 25 g unt. Se toarna 3/4 l zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tortellini gratinati gustosi
Mod preparare: Punem la fiert tortellini in multa apa sarata.In timp ce pastele se fierb preparam un sos beciamel. Intr-o cratita se pun la topit 50 gr unt la foc mic,adaugam nucsoara si o tragem de pe foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de vita cu cartofi la cuptor
Ingrediente: carne de vita, cartof, unt, cimbru, sare, piper,
Mod preparare: Carnea de vita se spala, se curata de pielite si se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu sare. Cand este fiarta se lasa la racit si se taie in felii de aproximativ 2 cm grosime.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore