Retete culinare care contin unt

Cadillac Roz
Mod preparare: Se taie fiecare chifla pe orizontal in 3 felii subtiri si se ung pe o parte cu unt. Se taie castravetele felii. Pe felii, in afara de cea de deasupra (capacul) se pun felii de castravete ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Triunghiuri cu nuca
Ingrediente: faina, unt, ou, nuca, zahar, lapte,
Mod preparare: Se prepara o coca din aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie patrate. Se ung cu ou numai doua din marginile patratului in unghi, se pune la mijloc nuca data prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Chec de cacao
Mod preparare: Aveti nevoie de un robot la puterea maxima. Se pun, in ordine, oua, zahar, unt, faina, praful de copt si sarea, lapte, cacao, rom, coaja de portocala. Se toarna compozitia intr-o forma de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Risotto cu dovleac
Mod preparare: Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa cateva minute sa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mancare de fasole  verde
Ingrediente: fasole, smantana, unt, marar, sare,
Mod preparare: Se alege fasole cat mai tanara si fara ate. Se curata de varfuri si codite, se spala si repede se pune la fiert in putina apa clocotita cu sare, atat cat s-o acopere.Cand este fiarta si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Orez cu lamaie
Mod preparare: Punem untul si uleiul intr-o cratita si calim ceapa, dupa care orezul pana incepe sa capete o culoare maronie, pe rand se adauga concentratul de pui pana ce orezul este fiert. La sfarsit adaugam ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Strudel de mere cu stafide
Mod preparare: Se curata merele si se taie cubulete, se oparesc stafidele. Se pune la incins uleiul se peajesc putin merele apoi stafidele.Se punescrtisora si zahar dupa gust.Se iau foile si se fac cu vergeaua ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Paste cu jambon
Ingrediente: paste, jambon, smantana, unt, cascaval, piper, sare,
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Se un unge un vas cu unt, se adauga in straturi paste scurse si bucatele de jambon, sare, piper, cascaval ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fursecuri de Craciun
Mod preparare: Se incalzeste putin mierea si zaharul si se amesteca apoi cu celelalte ingrediente.Faina se adauga cam pentru o coca taricica (nu foarte vartoasa).Se intind foi (2 foi) si se taie cu forme speciale, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulouri de carne de vitel
Mod preparare: Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute