Retete culinare care contin unt

Prajitura cu mere
Mod preparare: Se dizolva drojdia in 250 ml lapte cald. Se pune faina intr-un castron, se adauga 75 g de zahar, sare, 1 ou, 75 g unt incalzit, coaja de lamaie si la sfarsit laptele cu drojdie si se framanta un ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Budinca de macaroane cu lapte
Ingrediente: macaroane, cascaval, ou, zahar, unt, lapte,
Mod preparare: Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din fiert. Se clatesc cu apa rece, se lasa sa se scurga, apoi se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
Mod preparare: Se face un aluat din toate ingredientele, se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.Aluatul se imparte in 12 bucati, se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.Se ung cu ou batut si putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cornulete cu drojdie
Mod preparare: Din faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se lasa sa stea 60 min acoperit. Se intinde o foaie pe planseta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Antricot la gratar
Ingrediente: antricoate, sare, piper, unt, cimbru,
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si tendoane. Se netezeste fiecare bucata batind-o usor cu ciocanul de lemn si se frige. In momentul cind apar puncte rosii pe suprafata carnii, friptura este gata ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Conopida cu tocatura de pui
Mod preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de vita), se amesteca cu ciupercile inabusite si tocate, verdeata, piper, sare, nucsoara si ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Doua variante de prajitura cu nuci
Mod preparare: Varianta 1: Se face un aluat din cele de mai sus, se lasa 30 de minute la frigider.Din jumatate se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei sau unsoare.Peste aluat se pune o dulceata mai groasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca de nuci
Ingrediente: nuci pisate, unt, zahar, ou, rom, pesmet, praf vanilie,
Mod preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand mereu in acelasi sens 15 minute. Se adauga nucile, romul si o lingura de pesmet, amestecand foarte incet, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu visine
Mod preparare: Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.Se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora