Retete culinare care contin unt

Placinta picanta cu cartofi
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200grade.C.Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cornulete
Ingrediente: unt, smantana, ou, zahar, drojdie, faina, gem,
Mod preparare: Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smantana si faina cat cuprinde.Se intinde o foaie mai subtire, se taie triunghiuri mai mici, pe partea de baza a triunghiului se pune rahatul sau gemul, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura studenteasca !
Mod preparare: Fierbi budinca cu laptele si zaharul. O iei de pe foc, adaugi pachetul de unt, apoi imparti compozitia in 3 parti egale : in prima parte pui biscuitii sfaramati, in partea a doua pui nuca de coco ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de ciocolata
Mod preparare: Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema.Se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaoa iar la final se incorporeaza albusurile batute ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
Mod preparare: Coaja de portocale se taie in cubulete de 1 cm si se dau in fiert 1 min, apoi se scot din apa si se pun intr-un sirop de apa si zahar din cantitati egale si se fierb 10-15 min, se scot si se usuca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pilaf indian
Mod preparare: Se pune untul si ceapa taiata marunt.Se calesc, apoi se pun stafidele si orezul, apoi se stinge cu zeama de carne.Se fierbe 20-25 minute.Se pune curry, piper, delikat si migdale, se serveste.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajiturele napolitane
Mod preparare: Se tapeteaza o tava de chec cu hartie cerata (sau folie).Se lasa deoparte.Intr-un castron se bate untul cu zaharul pudra pana se obtine o crema usoara.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, pahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se bat ouale adaugandu-se treptat faina.Se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceea se unge tigaia cu unt si cu un polonic.Se ia din aluat si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta cu zmeura
Mod preparare: Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute