Retete culinare care contin unt

Prajitura cu caise
Mod preparare: Pregatirea blatului.Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.Ouale se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Strudel cu mere, migdale si stafide
Mod preparare: Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Minitarte cu cirese
Mod preparare: Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de pui cu spanac
Mod preparare: Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Peste inabusit
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME
Mod preparare: Muschiul de porc se transeaza, cate 3 transe la o portie.Se bate un pic cu ciocanul de snitele, se marineaza cu ulei masline, boia, oregano, sare, cimbru si piper si se prajeste in tigaie pe o parte s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema de portocale
Mod preparare: Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama unei portocale dizolvi faina si adaugi in compozitia usor indesita la baie de abur pana obtii o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura cu nuca si pesmet
Ingrediente: zahar, ou, nuci pisate, pesmet, rom, unt,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema. Se adauga nucile pisate, 50 gr. pesmet stropit cu rom si albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se presara cu restul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi pripite (fara drojdie)
Mod preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea.Cand incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora