Retete culinare care contin unt

Brocoli cu ciuperci
Ingrediente: broccoli, unt, usturoi, ciuperci,
Mod preparare: 250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi. Se adauga 4 ciuperci mari, taiate felii. Se calesc 2 minute, la foc potrivit. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos Bechamel
Ingrediente: unt, faina, lapte, nucsoara, oua, sare, piper,
Mod preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca.Se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Cod cu sos de ciuperci
Mod preparare: Se spala fileurile de peste.Se zvanta cu un stergar de bucatarie.Se taie bucati mai mari.Se stropesc cu zeama de lamaie.Se sareaza si se pipereaza.Se toaca ceapa si se caleste in untul incins.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Budinca de marmelada si biscuiti
Mod preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile, marmelada subtiata cu lapte, praful de biscuiti, praful de copt dizolvat in rom, zaharul vanilat si albusurile spuma. Se coace la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Budinca de macaroane in aluat
Ingrediente: macaroane, unt, svaiter, oua, ciuperci, sare, faina,
Mod preparare: Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si ciupercile taiate feliute subtiri si inabusite in restul de unt. Se prepara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Pasta aromata de cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cat sunt inca fierbinti se paseaza si se amesteca usor cu untul si smantana. Se obtine un piure. Ceapa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PIEPT DE PUI EMINCE
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pizza rustica
Mod preparare: Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca la caldura 10-12 minute.Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sufleu de cartofi
Ingrediente: cartofi, lapte, unt, ou, sare, pesmet,
Mod preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute