Retete culinare care contin ulei

Ciorba banateana cu carne de iepure
Mod preparare: Bucatile de carne se fierb in 4 l de apa cu sare, indepartandu-se spuma. Cand carnea e pe jumatate fiarta, se adauga morcovii, telina, ceapa si se continua fierberea. Cand e aproape gata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulouri de piept de pui cu cartofi
Mod preparare: Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Piure de urzici
Mod preparare: Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cand e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, oua, mustar, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Eu am folosit vinete ce am pus pe iarna din congelator, aproximativ 2 vinete copate.Le-am lasat sa se dezghete si sa se scurga de apa, apoi le-am preparat.Vinetele le-am facut cu blendarul pana au ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pilaf cu carne de pui
Mod preparare: Se curata ceapa si morcovul, se toaca marunt, se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga si bucatele de carne,s e mai lasa la disnstuit.Orezul se spala.Intr-o tava se pune orezul se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie
Mod preparare: Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Hamsii la cuptor
Mod preparare: Hamsiile se spala si se curata,ceapa se toaca pestisori, lamaia se taie rondele subtiri, pasta de tomate se dizolva in vin cu un praf de sare.Se unge o tava se pun hamsiile, se acopera cu ceapa, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Chec economic cu portocale
Mod preparare: Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor (2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca, stafidele si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PUI IN STIL SPANIOL
Mod preparare: Se taie puiul curatat si spalat in 8 bucati, se usuca cu un prosop alb absorbant, se introduc intr-o punga cu sarea, faina si piperul.Se inchide bine punga si se agita bucatile de carne pt a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pandispan cu visine si glazura de capsuni
Mod preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul bine, se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, se aduaga uleiul si la sfarsit se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute