Retete culinare care contin ulei

Chiftelute cu somon
Mod preparare: Somonul se sareaza, pipereaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza. Morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tort Haway
Mod preparare: Prepararea blatului:Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Tocana cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura tocata (berlineza)
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, ouale, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare. Compozitia obtinuta se asaza pe o tava cu ulei, dandu-i forma unei franzele. Tava se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ghiveci de vinete
Mod preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se adauga usturoiul tocat, ardeii, gogosarii ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
OMLETA SPANIOLA
Ingrediente: ou, carnati, cartofi, rosii, branza, ulei, verdeata,
Mod preparare: Taiati bucatele de carnat, un cartof mic, tot in cubulete, o rosie in felii mici.Puneti la prajit acest amestec, intr-o tigaie cu putin ulei.Adaugati si putina branza, cat sa dea gust.Dupa ce amestecu ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Prajitura rapida cu dovleac si nuci
Mod preparare: Incalzim cuptorul la 180 gradeC. Dovleacul ras il calim cu o lingurita ulei pana se moaie si se evapora din sucul pe care acesta il lasa. Pregatim o tava de copt de mica (23*23cm). Punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Varza cu costita afumata
Mod preparare: Varza se curata de frunzele lovite,murdare se spala si se taie marunt.Se freaca cu sare mare si se da deoparte.Costita se taie si se pune in apa calduta timp de 10-15 minute cat se incalzeste apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc
Mod preparare: Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare. Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.Intro cratita ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Hering marinat cu legume
Mod preparare: Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca) si se spala cu apa rece si se pune la congelat. Pregatirea heringului pentru marinare se face inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora