Retete culinare care contin ulei

Macrou in sos tomat
Mod preparare: Taie pestele in 3-4 bucati, aseaza-l intr-un vas, care va merge la cuptor,(macroul sa fie pus orizontal, pana se acopera fundul vasului), apoi adaugi ceapa taiata dupa preferinta (rondele, julien sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Choux, ecler cu crema de ciocolata
Mod preparare: Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare, cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena. Se da deoparte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Curry cu peste
Mod preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa circa 10 minute, la foc mic. Cand s-a inmuiat putin, adaugati feliile de peste, rosi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute din legume Karina
Mod preparare: Orezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca.Legumele curatate se dau pe razatoarea mica, se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se storc bine de tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pandispan cu mere
Mod preparare: Pentru compozitia de pandispan.Se separa oualele. Albusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mere in halat
Mod preparare: Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulata de curcan umpluta cu legume
Mod preparare: Pieptul de curcan se toaca prin masina de tocat, impreuna cu putina ceapa si verdeata.Apoi se amesteca cu oua, smantana lichida, putin vin alb, sare, piper, oregano si usturoi pudra,rezultand o farsa ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Foi cu crema de nuca
Mod preparare: Foi: Se amesteca toate ingredientele si se framanta putin si se imparte aluatul in trei si se coc foi pe dosul tavii.Pentru crema: se pune zaharul la topit, se adauga laptele si cand fierbe se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Amandina
Mod preparare: Pt blat: freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul si apa.Pui galbenusurile peste albusuri, cacaoa si faina bine cernute si le amesteci pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute