Retete culinare care contin ulei

Ciorba de perisoare
Mod preparare: Taiem prazul, rondele, ceapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5'. Apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor
Mod preparare: Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de 7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Dovlecei nuferi cu curcan
Mod preparare: Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de vara
Mod preparare: Spalam toate legumele le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert.Cand sunt fierte punem putin delikat si leusteanul taiat.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rasturnica cu mere
Mod preparare: Spalam merele, le taiem in doua si le curatam de seminte, apoi le feliem.Ungem tava cu unt, presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar.Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidel ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Zacusca de vara
Mod preparare: Se curate ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu sucul de rosii si pasta de ardei si gogosari.(eu am folosit un borcan pregatit in toamna).Vinetele se coc, se curata de coaja si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de linte
Mod preparare: Cartofii ii curatam de piele, ii spalam si taiem bucatele.Ardeiul il taiem pe jumate, ii scoatem semintele si cotorul si-l spalam.Usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa.Morcovul il ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Costita de porc cu miere
Mod preparare: Costitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe ambele parti. Intr-un pahar preparam urmatorul amestec: 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute