Retete culinare care contin ulei

Pulpe de pui in mujdei de usturoi
Ingrediente: pulpe de pui, usturoi, apa, sare, ulei,
Mod preparare: Pulpele spalate, sterse bine se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor.Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...Pulpele de pui se prajesc pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Parizer pane
Ingrediente: parizer, oua, faina, ulei, pesmet, sare,
Mod preparare: Feliile de parizer se trec prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc in untura sau ulei pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Carne in manta de varza
Mod preparare: Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. 10-12 frunze mari de varza se spala si se oparesc in apa sarata apoi se lasa la scurs. Pateul se amesteca cu verdeturile tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Prajitura krantz
Mod preparare: Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.Crema: se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece.250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe fo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu branza de vaci
Mod preparare: Pt coca: se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se lasa sa se topeasca zaharul, intre timp se prepara branza.Apoi se adauga la coca uleiul, bicarbonatul, vanilia, romul si la capat faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de primavara cu fasole boabe
Mod preparare: Se curata si se taie legumele, se pun intr-o cupa, se adauga fasolea fiarta in prealabil (sau conserva). Se condimenteaza cu ulei, otet, sare, piper, patrunjel tocat, dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bors cu ciolan crud
Mod preparare: Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.Separat caliti in ulei legumele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Friptura condimentata  de iepure
Mod preparare: Carnea se asaza intr-o tava in care s-au adaugat rondelele de zarzavat, se unge cu ulei si se pipereza. Se adauga 50 ml de apa, sarea, cimbrul si foile de dafin. Se introduce la cuptor, la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Conopida cu sos tartar
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.Se curata ceapa si se toaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Baghete cu spanac si piept de curcan
Mod preparare: Se feliaza pieptul de curcan si se frig feliile in ulei incins, la inceput la foc iute, apoi la foc mic timp de 10 minute, pana se patrunde carnea. Se scot feliile de carne si se lasa sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora