Retete culinare care contin ulei

Parjoale moldovenesti
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si de vine si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, ceapa calita si verdeata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi spirale
Ingrediente: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, ulei, zahar farin,
Mod preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa gust. Se lasa la crescut, apoi se portioneaza si se formeaza fitile care se impletesc. Dupa ce spiralele au crescut, se pun la prajit i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de Paste
Mod preparare: Costitele se parlesc la foc pentru a se arde parul ramas dupa care, impreuna cu organele, se taie bucati potrivite, se spala, se lasa in apa cu otet cca 2 ore.Se scurg de apa si se pun la calit in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cascaval pane umplut cu garnitura de ciuperci prajite si sos de usturoi
Mod preparare: Mai intai se prepara casul : se taie 4 felii din cas mai subtiri cu atentie sa nu se rupa, se ung pe cate o parte cu unt, se aseaza o felie de sunca, iar cealalta felie unsa de cas se pune deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Varza dulce cu kaiser
Ingrediente: varza, kaiser, rosii, morcovi, ulei, sare, piper, cimbru,
Mod preparare: Varza curatata si tocata marunt, se caleste in uleiul incins impreuna cu kaiserul taiat cuburi si morcovul dat prin razatoarea mica.Peste ele, se toarma rosiile oparite in prealabil, curatate de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata cu hamsii marinate
Mod preparare: Cureti cartofii, ii tai cubulete si ii fierbi.Separat pui la fiert 2 oua.Cureti ceapa, o tai solzisori, apoi scoti samburii maslinelor.Din cele doua galbenusuri crude faci o maioneza pe care o ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Chiftelute de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se spala si se pune 15 minute la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa putin la racit, se curata pe cat posibil de oase si se da prin masina de tocat de 2 ori.Ceapa si usturoiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata de sfecla rosie si mar
Mod preparare: Se curata sfecla rosie si se taie cubuleteSe adauga merele curatate si taiate felii subtiriMorcovul se curata si se rade pe razatoarea mare peste acestea.Se adauga ceapa taiata in felii, branza ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salau bonne femme
Mod preparare: Curatati ceapa si patunjelul si tocati-le marunt.Ungeti o tava de iena incapatoare cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.Taiati ciupercile in sferturi sau jumatati in functie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciorba de burta
Mod preparare: Se taie burta fasii cat timp este congelata. Se taie ceapa si ardeiul rosu si se curata morcovii si se dau prin razatoare. Legumele se calesc intr-o lingura de ulei cam 2-3 minute. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore