Retete culinare care contin ulei

Pui cu mazare
Mod preparare: Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se condimenteaza si se inabusa in jumatatea din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Cand sunt gata inabusiti, bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele cu sos de rosii
Mod preparare: Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata, punem faina, pesmet, sare, piper, 8 lg de ulei, ierburile, ouale si usturoiul.Amestecam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite ca la mama acasa
Mod preparare: Intr-un bol cu peretii inalti,punem ingredientele. Laptele, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina jumate si mixam cu robotul vertical, apoi adaugam si restul de faina si mixam din nou bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de scrumbii sarate cu ceapa
Ingrediente: scrumbii, ceapa, masline, ulei, otet,
Mod preparare: Se despica scrumbiile pe burta, se curata, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5-6 ore. Se spala apoi in apa rece, se curata de pielita tragind-o de la cap spre coada ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Piftie cu mujdei
Mod preparare: Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu morcovul. Apa trebuie sa depaseasca cu o palma nivelul carnii. Morcovul se scoate dupa ce s-a fiert, iar carnea se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Musaca de cartofi
Mod preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand au fiert, scurgem toata apa din ei si facem un piure in care punem unt, lapte si sare. In timp ce fierb cartofii curatam cele doua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Ardei umpluti cu franzelute
Mod preparare: Se inmoaie chiflele in lapte, se storc si se freaca pe foc pina se obtine o pasta omogena. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu ouale batute, verdeata tocata, branza rasa, ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piept de porc inabusit
Mod preparare: Carnea se inabusa in ulei si 50 ml de apa, la cuptor. Dupa inabusire se condimenteaza cu boia de ardei, sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta cu gutui
Mod preparare: Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o cratita fructele, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand se inmoaie amestecati cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ostropel de pui
Mod preparare: Puiul se spala si se portioneza. Se pune la foc antr-o oala cu apa 3-4 l (dupa preferinta) cu bulionul, uleiul, patrunjelul, usturoiul facut maioneza, foi de dafin, piper si sare. Lasam la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora