Retete culinare care contin ulei

Curcan la tava
Ingrediente: curcan, ulei, supa, vin, sare, piper, boia,
Mod preparare: Curcanul se curata, se trece prin flacara, se spala, se scurge si se condimenteaza (cu sare, boia si piper). Se unge apoi cu ulei si se pune la cuptor, intr-o tava cu ulei si putina apa. Din ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pollo italiano si cartofi cu rozmarin
Mod preparare: Pieptului de pui i se face un buzunar in lungul acestuia si se aseaza cascavalul, rondelele de rosie si ciupercile taiate fasii. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se unge cu ulei s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Zambetul negresei
Mod preparare: Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Pulpe de pui cu orez brun si legume
Mod preparare: Se curata pulpele, se pune orezul la inmuiat separat, se curata legumele, se taie ceapa rosi julien, cartofii sferturi, ceapa si usturoiul verde se lasa intregi, ardei fasii, iar usturoiul se lasa ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Placinta cu doua umpluturi
Mod preparare: Fierbi carnea in apa cu sare, iar ardeii ii speli si ii coci pe o tabla pe aragaz. Dupa ce a fiert carnea, o scurgi de zeama si o tai bucati. Speli orezul si-l fierbi in 2 cani de zeama ...
Complexitate: Medie
Durata: 55 minute
Ficat de curcan cu vin
Ingrediente: curcan, lapte, vin rosu, usturoi, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se spala bine ficatii, dupa care se pun intr-un bol in care s-a pus prealabil laptele cu sare si piper si se da la frigider peste noapte.Se scot ficatii si se pun in ulei, se calesc un pic, dupa care ...
Complexitate: Medie
Durata: 25 minute
Dovlecei cu masline
Mod preparare: Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Piept de pui umplut
Mod preparare: Pieptul de pui dezosat se bate cu batatorul de carne asemenea snitelului, avand grija sa nu se rupa. Se formeaza o felie de carne, care trebuie sa fie flexibila pentru a fi rulata.Feliile de piep ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Prajitura de post cu gem
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele,  se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste un prosop curat si umezit (stors bine) s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan
Mod preparare: Taiem pieptul de pui file si condimentam cu sare si piper pe ambele parti.Intr-o farfurie putin adanca se bat ouale spuma cu putina sare.Pe o folie de aluminiu punem intr-o parte susan si in cealalta ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute