Retete culinare care contin ulei

Budinca de branza cu spanac
Mod preparare: Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt mararul, ceapa si usturoiul. Branza se da pe o razatoare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Papanasi cu  Dulceata
Mod preparare: Samesteca branza cu zaharul, grisul si faina.Se bat ouale cu sarea si se toarna peste primul amestec.La sfarsit adaugam razatura de portocale.Se pune uleiul la incins.Cu lingura se ia din compozitie ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de pui a la Nico
Mod preparare: Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina.Se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida.Se amesteca toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa de mazare si cartofi cu busuioc
Mod preparare: Se incinge o cratita la foc potrivit si se aduaga uleiul.Se adauga ceapa toacata si se caleste 4-5 minute, pana cand se inmoaie.Se adauga cartofii curatati, taiati bucatele si zeama de supa de legume ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Friptura de miel cu slanina la cuptor
Mod preparare: Se spala pulpa de miel.Se freaca cu lamaie.Se scot oasele si se bate usor carnea. Se freaca cu cimbru, 1/2 lingurita usturoi tocat si ulei. Se asaza intr-o tava cu sare, piper si se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Pui cu alune si garnitura de orez
Mod preparare: Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute pana isi schimba culoarea, insa nu se rumeneste. Se condimenteaza cu sare si piper si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Macrou marinat
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati de aproximativ 5 cm.Se pudreaza cu sare si se aseaza intr-un castron mare. Se curata ceapa si morcovii, se taie felii subtiri si se asaza peste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Varza dulce cu carnati proaspeti
Mod preparare: Varza dulce se toaca mai mare.Se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se inmoaie.Intr-un ceaun sau vas de tuci se pune ceapa tocata la calit in 50 ml ulei, morcovii feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tarta cu branza de vaci si fructe
Mod preparare: Pentru a se face aluatul se amesteca toate ingredientele pur si simplu, dupa care se framanta un pic aluatul.Cum se prepara crema: branza de vaci se freaca bine cu o lingura de lemn pana se obtine o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora