Retete culinare care contin ulei

Paste cu pui si bacon
Mod preparare: Pastele se fierb urmand instructiunile de pe pachet. (eu am folosit spirale vegetale).In apa in care urmeaza sa fiebem pastele se pune 1/2 lingurita de sare si o lingura de unt sau margarina(ies mai ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salata de ardei prajiti
Ingrediente: sare, ulei, rosii, ceape, ardei,
Mod preparare: Se spala ardeii si dupa ce li s-au scos cotoarele se taie in fasii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se prajeste in ulei pana ce incepe sa se moaie. Se adauga ardeii si bulionu ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Plachie de crap cu ceapa
Mod preparare: Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisori, se pune intr-o cratita cu 1/2 cescuta cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Friptura asortata
Mod preparare: Incing dubletta unsa cu ulei, asez ceafa, las sa se rumeneasca pe ambele parti, condimentez, adaug usturoiul si o ceasca de apa. Acopar, las sa scada apa. Copanelele le asez in tigaie, ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Pulpe de pui in marinata de lapte
Mod preparare: Pulpele de pui se taie in doua, se scoate pielita, se pun intr-un vas, se adauga laptele, usturoiul pisat, foile de dafin, cimbrul sare si piper. Se acopera si se da la frigider pentru 24 de ore ...
Complexitate: Medie
Durata: 25 ore
Pastai cu carne
Ingrediente: ceapa, pastai, ulei, sare, vegeta, bulion, carne, patrunjel, mar,
Mod preparare: Se taie ceapa marunt si pastaile. Se caleste ceapa in ulei cu putina sare. Daca sunt pastai la borcan, se pun cu tot cu zeama, se fierb aproximativ 15 minute. Daca sunt pastai ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Prajitura cu aluat ras
Mod preparare: Se freaca oule cu zaharul pina se topeste si devine o crema albicioasa, se adauga uleiul ca la maioneza, putin cate putin, se adauga praful de copt stins. Coca se imparte in doua: trei sferturi s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite
Ingrediente: oua, faina, lapte, zahar vanilat, sare, ulei,
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare
Mod preparare: Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si se curata ficateii apoi se pun la calit impreuna cu legumele.In carnea tocata se incorporeaza cimbrul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Paste cu sos de tomate
Mod preparare: Se fierb pastele, dupa ce le-am scurs,se pun intru-n vas in care ulterior am pus uleiul la incins, pasta de tomate si putina apa.Se potrivesc de sare, se adauga piperul si 1 foaie de dafin.
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora