Retete culinare care contin ulei

Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papanasi prajiti
Ingrediente: branza de vaci, oua, gris, sare, faina, unt, pesmet, ulei,
Mod preparare: Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se aseaza in tigaie in forma rotunda si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de vinete simpla
Ingrediente: vinete, ulei,
Mod preparare: Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramana bucatele negre. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fructe prajite
Mod preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din faina, apa, praf de copt, sare si zahar. Fructele se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute cu lamaie la gratar
Mod preparare: Se amesteca foarte bine toate ingredientele de mai sus.Se formeaza chiftelute plate, ca pt hamburgeri.Inainte de a fi puse pe gratar,s e ung cu ulei, ca sa nu se lipeasca de grill.Se lasa 2-3 minute p ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata de fasole verde cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se lasa acoperit timp de 2 ore sa se raceasca si sa se imbibe bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Musaca de dovlecei
Mod preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Mod preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Iahnie de fasole
Mod preparare: Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa astfel ca fasolea sa ramana in permanenta in apa sau nu se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de primavara
Mod preparare: Ceapa si usturoiul se calesc foarte putin in ulei incins, se adauga cartofii taiati cuburi, radacinoasle date pe razatoare, apa.Se lasa la fiert.Intre timp se curata se spala zarzavatul si se adauga p ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora