Retete culinare care contin ulei

Ciorba de afumatura
Mod preparare: Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci de legume
Mod preparare: Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pizza cu afumaturi si ciuperci
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu zaharul, 2 linguri lapte, 3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprind ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Salata picanta cu salam
Mod preparare: Se taie salamul mai intai in felii ceva mai groase si pe urma fiecare felie in patru. Casul se taie si el felii si apoi fasii.Pastaile de fasole se curata, se spala, se taie bucati lungi de 2-3 c ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorba de varza cu afumatura
Mod preparare: Se curata morcovul si se taie rondele. Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se lasa intreaga (dupa fierbere se arunca).Gogosarul si ardeiul se taie felii subtiri.Morcovul, carnatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Prajitura cu fanta
Mod preparare: Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul cate putin, galbenusurile si zaharul vanilat. Faina se toarna in ploaie mestecand cu o lingura de lemn, praful de copt si uleiul.Se coace in tava de la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada din piept de pui in glazura alba
Mod preparare: Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa.Se adauga pesmetul usturoiul pisat impreuna cu sarea si piperul, apoi oul crud.Oaule fierte se taie in sferturi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA
Mod preparare: Se separa oualeGalbenusurile se amesteca, cu zaharulPeste aceasta compozitie se adauga 5 linguri de apa si amestecam.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Vinete prajite
Ingrediente: vanata, faina, sare, ulei,
Mod preparare: Se taie vanata de capete si se feliaza .Se presarea sare peste aceste felii si se lasa las curs pt a elimina gustul amar.Se usuca bine cu un servetel de bucatarie absorbant.Se incinge uleiul intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
File de pastrav  in sampanie
Mod preparare: Oasele de peste impreuna cu resturile de carne de peste si pilea se pun intr-un vas.Se adauga 2,5 litri de apa.Se lasa in apa rece aproximativ o ora, pentru a se dizolva cat mai multa geleatina.Apoi s ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore