Retete culinare care contin ulei

Ghiveci
Mod preparare: Se spala se curata se toaca legumele.Se pun toate ingredientele intr-un vas la, fiert.Se potriveste de sare, se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort din legume
Mod preparare: Se curata si se pun la fiert (intregi) impreuna: cartofii, morcovii si pastarnacul, in apa cu un praf de sare. Conopida se spala si se fierbe separat (pentru ca este mai voluminoasa) tot in apa cu sar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sos de lamaie
Mod preparare: Se mixeaza uleiul intr-un vas de inox sau portelan cu sucul de lamaie, apa minerala, sarea si piperul. Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt si se continua mixarea pana la omogenizarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Orez cu legume
Mod preparare: Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie punem ulei si sotam usor ceapa. Adaugam legumele mexicane si lasam la inabusit. Cand acestea s-au inmuiat, punem intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tocanita de pui cu cartofi noi
Mod preparare: Speli bine pulpele si le pui sa se rumeneasca in ulei incins, la foc mic.Cureti apoi ceapa, ardeiul si morcovul, tai ceapa marunt, ardeiul si morcovul si le adaugi peste pui.Le calesti impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Negrese fine
Mod preparare: Se amesteca uleiul, zaharul si apa, se adauga nuca si faina si praful de copt, apoi cacaoa si romul. Se coc in cupusoare mici de briose si daca doresti se poate adauga si fructe, alune, gem.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Oua in zapada
Ingrediente: sare, piper, sana, ulei, pateu, oua,
Mod preparare: Se fierb ouale 3 minute, se racesc in apa rece, apoi se decojesc si se taie in jumatate pe lung.Se scoate galbenusul si se pune intr-un castron, se scoate un galbenus de ou si se pune separat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crap grecesc
Ingrediente: crap, lamaie, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o lamaie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se aseaza intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu tocanita de ciuperci
Mod preparare: Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele, cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga de apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 175 gradeC.Se strapunge fiecare cartof de doua ori, cu varful unui cutit.Se coc cartofii aprox. 50 minute, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte la racit, ca sa poata fi tinuti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute