Retete culinare care contin ulei

Placinta macedoneana
Mod preparare: Se amesteca bine cele doua feluri de branza impreuna cu ouale si spanacul.Se unge tava cu ulei, apoi se intind foile in tava, intre 2-3 foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sos spaniol
Mod preparare: Se prepara din sosul rezultat de la pregatirea fripturii la acre, se adauga: vinul, bulionul, ceapa. Se lasa sa fiarba la foc moale 2 ore. Se scurge grasimea, se paseaza prin sita fina. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Clatite cu mere, Apple Pancakes
Mod preparare: Ingredientele se adauga si se amesteca pe rand intr-un bol in ordinea de mai sus. Smantana o puteti inlocui cu lapte, ori apa, apa minerala pentru clatite de post. In cazul in care folositi ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de cartofi
Ingrediente: cartofi, ou, ulei, otet, ceape, patrunjel, sare,
Mod preparare: Curata cartofii, taie-i in cubulete si pune-i la fiert in apa cu putina sare. Verifica cu o furculita daca au fiert bine.Intre timp, taie ceapa julien si pune ouale la fiert cca 10 min ca sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata aperitiv
Mod preparare: Se spala si se taie rosiile, ceapa (rondele), branza si parizerul (cubulete).Se pregateste sosul iutar.Se adauga intr-un bol iaurt, usturoi, ulei, otet de mere cu miere si marar verde.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de legume fara carne (tip boeuf)
Mod preparare: Din legumele fierte intregi ramase de la supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou am preparat un aperitiv nemaipomenit de gustos. Arata ca si salata boeuf, contine aceleasi ingrediente, dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Crap portughez
Mod preparare: Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 ml de ulei si se frig. Ceapa se inabusa in 50 ml de uleii 100 ml de apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa,rosiile taiate cubur ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui provensal
Mod preparare: Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul pisat si cu cimbru, se unge puiul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Painea studentului
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bate aluatul pana face bule de aer. Se pune intr-o tava bine unsa si tapetata cu faina si se lasa 24 de ore la temperatura camerei. Se coace la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de fasole pastai
Ingrediente: pastai, oua, mustar, usturoi, sare, ulei,
Mod preparare: Se curata fasolea, se rupe bucati mici si se fierbe in apa cu sare (asta in cazul in care e proaspata). Dupa ce s-a fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca bine. Intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute